Hoppa till huvudinnehållet

Öfverberg körde hem bronset: ”Över förväntan”

Publicerad:
Gustav Öfverberg körde hem bronsmedaljen när junior-SM avgjordes i Anderslöv.
Gustav Öfverberg körde hem bronsmedaljen när junior-SM avgjordes i Anderslöv. Foto: Erica Augustsson

Tibro MK:s Gustav Öfverberg körde hem ett brons när motocrossens junior-SM avgjordes i Anderslöv.

– Det är så klart väldigt kul, men jag vill alltid mer, säger 22-åringen till SLA.

Säsongens fjärde och sista deltävling i junior-SM kördes på Bökeslundsbanan i skånska Anderslöv.

Gustav Öfverberg hade ett grepp om bronsmedaljen i JSM Open-klassen inför avslutningen och gjorde vad som krävdes för att ro den i hamn.

Tibro MK-föraren kvalade som sexa och körde därefter in som trea och sexa i de två finalheaten.

– I den första finalen var jag inne i bandepån med misstänkt bakhjulsras. Men det visade sig vara helt så jag gick ut igen och körde upp mig till trea, säger Gustav Öfverberg.

35 poäng i Anderslöv gjorde att Öfverberg missade prispallen i den avslutande deltävlingen som fyra i resultatlistan. I mästerskapet totalt höll han däremot fast vid tredjeplatsen och bronsmedaljen.

– Från en början var det topp fem som var målet inför årets JSM. Men efter några bra race insåg jag att det borde vara möjligt att nå högre än så och då har prispallen absolut varit målet, säger Öfverberg och fortsätter:

– JSM har gått över förväntan och körningen har varit stabil under säsongen. Höjpunkten var i Varberg när jag chockade många med att vinna en deltävling.

”Vill alltid mer”

MK Orions Viking Lindström körde hem JSM-guldet med 162 poäng. Bakom honom blev det silver för Anderslövs MK:s Liam Hanström med 148 poäng.

För Gustav Öfverberg stannade poängskörden vid 142 poäng efter säsongens åtta finalheat.

– Det är så klart väldigt kul att vara med i toppen i totalen, men jag vill alltid mer. Mitt fokus nu blir att jobba hårdare inför nästa säsong och förbättra mig ytterligare, säger Öfverberg.

Innan dess ska dock SM-serien MXSM avslutas. Tre deltävlingar återstår där Gustav Öfverberg ligger på elfte plats i MX1-klassen.

Artikeltaggar

HjoMotocrossMXSMSportTibro MK

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.