Hoppa till huvudinnehållet

Edwin Aspenbäck hyllas: ”Otroligt roligt att få beröm”

Publicerad:
Hjobördige Edwin Aspenbäck trivs med handbollslivet i Hammarby och får i en undersökning lovord av sina kollegor i Handbollsligan.
Hjobördige Edwin Aspenbäck trivs med handbollslivet i Hammarby och får i en undersökning lovord av sina kollegor i Handbollsligan. Foto: EMMA WALLSKOG

HK Guldkroken-fostrade Edwin Aspenbäck och Hammarby har återigen hamnat i fokus när Handbollsligans spelare fått tycka till inför seriepremiären.

Edwin utses som en av ligans mest värdefulla spelare, potentiell skyttekung och står på tur för att bli nästa utlandsproffs.

Inför uppstarten av Handbollsligan har Svensk Elithandboll tillsammans med huvudsponsorn ATG gjort en spelarundersökning. Spelarna får tycka, tänka och tippa resultatet inför kommande säsong medan experter och tyckare får sätta sig på avbytarbänken.

Det framgår ganska klart och tydligt att Hammarby prisas i flera kategorier. Hammarbys publik utses till ligans bästa för att skapa bäst stämning och lyfts också fram som årets eldsjäl för sina insatser utanför planen.

Sist, men inte minst, får den HK Guldkroken-fostrade och Hjobördige Edwin Aspenbäck hyllningar och figurerar i flera kategorier.

HKG-fostrade Edwin Aspenbäck har utsetts till en av de spelare i Handbollsligan som är mest värdefull för sitt lag samt den spelare som står på tur att bli nästa utlandsproffs. Han förutspås även att vara en av kandidaterna till att vinna skytteligan.
HKG-fostrade Edwin Aspenbäck har utsetts till en av de spelare i Handbollsligan som är mest värdefull för sitt lag samt den spelare som står på tur att bli nästa utlandsproffs. Han förutspås även att vara en av kandidaterna till att vinna skytteligan. Foto: EMMA WALLSKOG

Blivit en publikfavorit

Edwin Aspenbäck har blivit lite av en publikfavorit i ”Bajen” och hedrades förra säsongen med en egen låt av fansen.

– Det är en ren fröjd att spela inför en så fantastisk publik. Jag tror både för oss spelare i Hammarby och för handbollen i stort att det betyder otroligt mycket med det intresset som finns inom klubben, säger Edwin Aspenbäck och fortsätter:

– Det är en engagerad och handbollskunnig publik, man känner att de är genuint handbollsintresserade och det är många som viger enormt mycket tid för klubben så dom är värda all uppmärksamhet.

”Otroligt roligt att få beröm på det sättet och speciellt när det är spelarna själva och inte journalister eller andra som tycker till.” säger Edwin Aspenbäck.
”Otroligt roligt att få beröm på det sättet och speciellt när det är spelarna själva och inte journalister eller andra som tycker till.” säger Edwin Aspenbäck. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM

Har gett avtryck

Hammarby hade en framgångsrik säsong 2022/23 med ett silver i Svenska cupen och en jämn semifinalserie mot de regerande mästarna IFK Kristianstad. En bärande spelare genom slutspelet var högernian Edwin Aspenbäck som gett avtryck bland kollegorna i andra klubbar.

Edwin Aspenbäck utses nämligen till en av de spelare i Handbollsligan som är mest värdefull för sitt lag samt den spelare som står på tur att bli nästa utlandsproffs. Dessutom förutspås han vara en av kandidaterna till att vinna skytteligan.

– Otroligt roligt att få beröm på det sättet och speciellt när det är spelarna själva och inte journalister eller andra som tycker till. Skyttekung – det vore något, men min målsättning nu är framför allt att bli en bättre i försvars- och assistspelet.

Edwin Aspenbäck säger att han vuxit som människa både på och utanför plan.

Ingen oro

Fast enligt honom själv behöver supportrarna inte oroa sig för att han ska lämna laget i första taget.

– Om att utlandsproffs, det är svårt att lämna när man fått en låt uppkallad efter sig och jag trivs otroligt bra. Självklart drömmer man om att någon gång ta steget utomlands, men just nu njuter jag bara av att spela i Hammarby.

Aspenbäck hade en fin säsong 2022/23. Hans facit blev 164 mål och 63 assist på totalt 33 matcher i ligaspelet och slutspelet. För första gången togs han ut i All star team och 55 procent av juryn lade sina röster på honom som Handbollsligans bäste högernia.

Den 23-årige högernian är handbollsfostrad i HK Guldkroken och under juniortiden spelade han för IFK Skövde. Efter en ettårig sejour i norska storklubben Elverum blev det Hammarby IF.

Artikeltaggar

ATGEdwin AspenbäckHammarby IFHandbollHandbollsliganHjoHK GuldkrokenSportSvenska cupen

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.