Hoppa till huvudinnehållet

Många aktiviteter på Högalidens dag

Publicerad:
Högalidsalliansen och Hjo kommun arrangerar en aktivitetsdag på Högaliden, från vänster: Friluftsfrämjandets Maria Liabäck,  Pär Bergström Hjo Disc, Carl-Christian Schmiterlöw Hjobygdens OK, Ulf Rudberg Hjo Velocipedklubb, Per Harling Friluftsfrämjandet och Hanna Nordlöf Hjo kommun.
Högalidsalliansen och Hjo kommun arrangerar en aktivitetsdag på Högaliden, från vänster: Friluftsfrämjandets Maria Liabäck, Pär Bergström Hjo Disc, Carl-Christian Schmiterlöw Hjobygdens OK, Ulf Rudberg Hjo Velocipedklubb, Per Harling Friluftsfrämjandet och Hanna Nordlöf Hjo kommun. Foto: privat

Nu på lördag 16 september arrangeras en aktivitetsdag på friluftsområdet Högaliden. Besökare har då möjlighet att testa alltifrån cykling och discgolf till orientering och hinderbana.

Nu på lördag blir det full fart på Högaliden.

Flera föreningar som verkar i friluftsområde finns på plats för att visa upp sin verksamhet. Olika aktiviteter presenteras och det ges möjlighet att få prova på.

Inviger discgolfbana

Hjo disc kommer vid detta tillfälle ha en officiell invigning av sin discgolfbana som kallas Högalidens discgolfpark.

Vid detta tillfälle kan alla som vill få testa discgolf på en träningsbanan eller på den riktiga banan. Instruktörer visar och ger tips.

Testa och tävla

Hjobygdens orienteringsklubb finns också på plats och här kan besökare testa sporten i en labyrintorientering som passar alla oavsett ålder eller orienteringskunskap. Deltagarna får låna en ”sportidentbricka” som sätts på fingret och som används för att ”stämpla” orienteringskontrollerna.

”Testa din snabbhet genom att stämpla, springa 60 meter och stämpla din sluttid. Tävla mot dig själv eller mot andra” uppger orienteringsklubben.

Hjo Velocipedklubb uppmanar till medtag av cykel för att testa hindren i teknikbanan eller ett av MTB-spåren. Den som vill kan även delta i Hjo VK:s öppna klubbmästerskap, det utlovas en tävling på ett oväntat sätt.

Friluftsfrämjandet kommer att tända grillen och ha aktiviteter som ”Prova Skogsmulles hinderbana” med bland annat kottkastning, hoppa i ringar, springa slalom och bygga torn av naturen.

Det blir även möjlighet att testa traillöpning.

Nyheter på Högaliden

Inför Högalidens dag vill kommunens fritidsutvecklare Hanna Nordlöf passa på att upplysa allmänheten om mer nyheter som är på gång på friluftsområdet.

– För den miljon som beviljades för utveckling av Högaliden kommer det att byggas ett utomhusgym, en hinderbana, en pumptrack, ett vindskydd vid Friluftsfrämjandets stuga, en ny klocka som visar tid och temperatur. Skyltning och vägvisning ska förbättras, en ny karta och ny grillplats, säger Nordlöf och tillägger:

– Vi hoppas även få till ett markerat så kallat trailspår som ska vara 10 km.

Arbetet kommer inom kort att märkas på Högaliden eftersom markarbetet inleds under september månad.

– Det är nu ett tätt samarbete mellan föreningarna som är verksamma på Högaliden och Hjo kommun.

Artikeltaggar

DiscgolfFriluftsfrämjandetHanna NordlöfHjoHjo kommunHjo VelocipedklubbHögalidenMountainbikeOrientering

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.