Hoppa till huvudinnehållet

Ny ordförande i ”Kroken”

Publicerad:
HK Guldkroken har bytt ordförande. Fredrik Wigren, till vänster, avgår och ny på posten är Sven Fredén.
HK Guldkroken har bytt ordförande. Fredrik Wigren, till vänster, avgår och ny på posten är Sven Fredén. Foto: PRIVAT

Fredrik Wigren har efter nio år som ordförande i HK Guldkroken lämnat sin post och i stället har Sven Fredén tagit plats.

– Det är mycket att sätta sig in i, men hittills har allt flutit på bra, tycker 42-åringen.

HK Guldkroken tar sats inför en ny handbollssäsong och i bräschen går klubbens nya ordförande Sven Fredén.

Vid årsmötet i juni tog han över ordförandeklubban efter Fredrik Wigren. Övriga i styrelsen är Petra Rosebrink, David Samuelsson, Nils H Ekholm, Helena Gericke och Freddy Yström.

Förflutet i motorsport

Sven Fredén har ett tidigare förflutet inom motorsporten och tävlade i många år för Tibro MK i motocross. Sportinriktning med handboll blev det av en slump.

– Förra säsongen var jag först fystränare i dotterns F12-lag. Sedan blev det i ytterligare ett annat lag. Jag blev mer och mer involverad och fick så småningom en förfrågan om att bli ordförande, säger Sven Fredén som tackade ja.

Han har haft en hel del att sätta sig in i. Inte minst med tanke på att HK Guldkroken den här säsongen har 16 lag på ungdomssidan, herrseniorlag i division 3 och cirka 30 ledare.

– Hittills har allt flutit på bra trots att jag tidigare inte har någon större erfarenhet av styrelsearbete. Men det handlar mycket om att få koll på läget och struktur, säger Sven Fredén och fortsätter:

– HK Guldkroken är en väl fungerande förening med bra verksamhet och förhoppningen är att på sikt kunna ha seniorverksamhet för både damer och herrar.

Artikeltaggar

Fredrik WigrenHandbollHK GuldkrokenSportTibro MK

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.