Hoppa till huvudinnehållet

Hjoman med i liga som lurade äldre kvinnor – sitter häktad sedan i juli

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Mannen i 22-årsåldern från Hjo sitter häktad i Skövde sedan juli misstänkt för inblandning i inbrottsstölder mot äldre kvinnor över 90 år.
Mannen i 22-årsåldern från Hjo sitter häktad i Skövde sedan juli misstänkt för inblandning i inbrottsstölder mot äldre kvinnor över 90 år. Foto: Per Danielsson/TT

Trion lurade in sig hos äldre kvinnor över 90 år och stal värdesaker.

En av de misstänkta; en man i 22-årsåldern från Hjo har suttit häktad sedan i juli misstänkt för delaktighet i inbrottsstölderna.

Den unga mannen från Hjo ska ha varit inblandad i ett flertal inbrottsstölder hemma hos äldre kvinnor över 90 år i Skövde i mars i år.

Förutom mannen från Hjo ska en man från Falköping samt Lidköping ha utfört stölderna där de stal smycken och andra värdesaker från kvinnorna.

Trion greps och anhölls av åklagare i juni och sitter häktade sedan i juli. Enligt häktningsframställan ska mannen från Hjo ha restriktioner i häktet. Detta för att han annars skulle kunna undanröja bevis.

Mannen från Hjo omhäktades den 31 augusti och tingsrätten beslutade om kvarstad. Då beslutades att åtal skulle väckas senast den 14 september, nu har åtalstiden förlängts till den 21 september. Förundersökningen av brotten pågår fortfarande.

Inom kort väntas åklagaren kunna väcka åtal i ärendet.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFalköpingHjoSkövdeStölderÅklagareÅtal

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.