Hoppa till huvudinnehållet

Aktiv dag i skogen på Högaliden

Publicerad:
William Blank och Nikko Karjalainen testade lite discgolf och slog sig sedan ned i gräset för att grilla korv.
William Blank och Nikko Karjalainen testade lite discgolf och slog sig sedan ned i gräset för att grilla korv. Foto: Miranda Smedberg

Stora som små besökte Högalidens dag och testade på orientering, cykling, discgolf och hinderbana. Mellan aktiviteterna fanns grillkorv och våfflor för den hungrige.

– Jag älskar våfflor, utbrast Lotta Ljunggren som fikade med sin familj efter att ha testat flera olika aktiviteter.

På lördagen arrangerades för första gången Högalidens dag, och många tog sig till skogs för att se vad de olika föreningarna har att erbjuda.

Kommunens fritidssamordnare Hanna Nordlöf och Stina Nordlöf var inte sena att hoppa på en cykel och prova på mountainbikespåret.
Kommunens fritidssamordnare Hanna Nordlöf och Stina Nordlöf var inte sena att hoppa på en cykel och prova på mountainbikespåret. Foto: Erica Zetterlund

På plats fanns Hjo Velocipedklubb, med ett antal lånecyklar att ta ut för en sväng i mountainbikespåren. Hjobygdens orienteringsklubb hade i sin tur byggt upp en labyrintbana där man kunde testa på orientering.

– Vi brukar säga att tyckte man inte orientering var roligt i skolan tycker man det nu, det har blivit bättre när digitaliseringen gått framåt, säger Lars Ekmark, engagerad i HBOK.

Hinderbana och grillad korv

Hos friluftsfrämjandet kunde man bland annat gå Skogsmulles hinderbana, lära sig om allemansrätten eller slå sig ner vid elden och grilla korv.

Rut Ljunggren testade på orientering genom den lilla labyrintbanan.
Rut Ljunggren testade på orientering genom den lilla labyrintbanan. Foto: Miranda Smedberg

Systrarna Lotta och Rut Ljunggren med föräldrar prövade på alla aktiviteter.

Vad har varit roligast i dag?

– Allting! tyckte Lotta Ljunggren.

Maria Liabäck som är barngruppsledare och en av initiativtagarna inom Högalidsalliansen, var nöjd med dagen och såg även fram emot Högalidens stundande upprustning.

Maria Liabäck, engagerad i Friluftsfrämjandet och Högalidsalliansen ser fram emot områdets upprustning: “Alla föreningar har fått önska vad man vill ha här uppe, så vi kommer att bygga ett vindskydd som kan användas när man åker pulka och så”.
Maria Liabäck, engagerad i Friluftsfrämjandet och Högalidsalliansen ser fram emot områdets upprustning: “Alla föreningar har fått önska vad man vill ha här uppe, så vi kommer att bygga ett vindskydd som kan användas när man åker pulka och så”. Foto: Miranda Smedberg

– Det känns som att kommunen vill satsa, och det gör att man själv vill satsa också. Det är jättekul.

Systrarna Rut och Lotta Lundggren och föräldrarna Matilda och Johannes njöt av våffelfika i solen.
Systrarna Rut och Lotta Lundggren och föräldrarna Matilda och Johannes njöt av våffelfika i solen. Foto: Miranda Smedberg

Ett klart dragplåster under dagen var också invigningen av Högalidens Discgolfpark, se mer i separat artikel.

Ordförande och vice ordförande i HBOK Carl-Christian Schmiterlöw och Lars Ekmark välkomnar till höstens tipspromenader och informerar om våffelservering varje söndag, även för de som bara vill fika och skippar promenaden.
Ordförande och vice ordförande i HBOK Carl-Christian Schmiterlöw och Lars Ekmark välkomnar till höstens tipspromenader och informerar om våffelservering varje söndag, även för de som bara vill fika och skippar promenaden. Foto: Miranda Smedberg

Artikeltaggar

FriluftsfrämjandetGrillningHjo VelocipedklubbHögalidenMat och dryckOrienteringSkogTipspromenader

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.