Hoppa till huvudinnehållet

Fler anmälda bedrägerier – här är de vanligaste brotten i Hjo

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Caisa Rasmussen / TT

Bedrägerier, skadegörelser och trafikbrott var de tre vanligaste anmälda brotten i Hjo kommun under första halvåret 2023.

Under årets sex första månader anmäldes hela 63 bedrägerier i Hjo jämfört med 36 bedrägerier samma första halvåret 2022. Det visar preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, som nyhetsbyrån Newsworthy studerat i detalj.

Enligt Newsworthy sticker bedrägerierna ut i Hjo med en betydande ökning, bland de brott som noterat mer än enstaka anmälningar.

Statistiken visar antalet anmälda brott och inte antalet faktiskt begångna brott, ska tilläggas. Förändringar i anmälda brott speglar alltså inte en förändring av antalet faktiskt begågna brott, mycket kan styras av hur polisen fördelar sina resurser och rapporterar anmälda brott.

Sett till hela Västra Götalands län är det butiksstölder och snatterier som ökade mest under årets första halvår jämfört med 2022. 15 procent fler stölder och snatterier anmäldes, totalt 4 069 i år mot 3 538 förra året. De mest anmälda brotten i länet rör skadegörelser följt av bedrägerier, misshandel och trafikbrott.

I hela landet är det bedrägeribrotten som ökar mest första halvåret.

Artikeltaggar

BedrägerierBrottBrott, lag och rättHjoNewsworthySkadegörelseSnatteriVästra Götalands län

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.