Hoppa till huvudinnehållet

Lek och skoj för barn i alla åldrar

Publicerad:
Frans Rydberg och Seth Ström utmanade varandra i en brottningsmatch.
Frans Rydberg och Seth Ström utmanade varandra i en brottningsmatch. Foto: Emma Björnell

Förra året gick kyrkorna i Hjobygden samman för att ordna en familjedag i Samskoleparken. Evenemanget blev en succé och i lördags var det återigen dags att fylla grönområdet med lek och skoj för barn i alla åldrar.

I hoppborgen utanför Kulturkvarteret studsar barnen runt. Lite längre bort i parken flyger kokosbollar genom luften och vid hinderbanan kämpar några barn med att inte nudda marken. Doften av nypoppade popcorn blandas med os från grillen, där korv och hamburgare lockar till sig en lång kö. Så var det när kyrkorna i Hjobygden anordnade Barnens dag i lördags.

Nova Karlsson Nordh trivdes bäst på hinderbanan som bland annat innehöll rockringar att gå i samt hinder att balansera på och hoppa över.
Nova Karlsson Nordh trivdes bäst på hinderbanan som bland annat innehöll rockringar att gå i samt hinder att balansera på och hoppa över. Foto: Emma Björnell

Anna-Lena Martinsson är en av arrangörerna och hon förklarar idén med arrangemanget:

– Vi kyrkor vill göra något för att synliggöra hur betydelsefulla barn och unga är. Tanken är att alla ska ha roligt tillsammans här idag.

Hoppas på fler gånger

Av stämningen att döma verkar det som grundtanken har nått fram.

– Detta är jättekul! Jag hoppas att de gör sånt här igen, helst ännu oftare, säger Alice Franzén, samtidigt som hennes vänner konstaterar att en gång i månaden vore lagom ofta.

En av arrangörerna och initiativtagarna, Anna-Lena Martinsson, tillsammans med Svea och Hedda Fjellner.
En av arrangörerna och initiativtagarna, Anna-Lena Martinsson, tillsammans med Svea och Hedda Fjellner. Foto: Emma Björnell

Några andra som trivdes bra var Frans Rydberg och Seth Ström. Klädda i sumodräkter duellerade de i en brottningsmatch.

– Det var lite svårt, fast egentligen handlar det bara om att trycka den andre utanför mattan, förklarar de.

 • “Man blir hungrig av allt lekande!” konstaterar August Clausén, Ingrid och Nils Liv samt Lilly, Wilma och Alice Franzén och Ella Ewerlöf som tog en matpaus bestående av hamburgare och korv från grillen.
  “Man blir hungrig av allt lekande!” konstaterar August Clausén, Ingrid och Nils Liv samt Lilly, Wilma och Alice Franzén och Ella Ewerlöf som tog en matpaus bestående av ham… Foto: Emma Björnell
 • Edwin och Noah Flodin tyckte att kokosbollmaskinen bjöd på gott fika.
  Edwin och Noah Flodin tyckte att kokosbollmaskinen bjöd på gott fika. Foto: Emma Björnell
 • Genom att kasta bollar på en träskiva utlöstes en katapult som kastade iväg kokosbollar. Här hoppar Edwin Flodin för att fånga sin kokosboll som kommer farande genom luften.
  Genom att kasta bollar på en träskiva utlöstes en katapult som kastade iväg kokosbollar. Här hoppar Edwin Flodin för att fånga sin kokosboll som kommer farande genom luften… Foto: Emma Björnell
 • Under dagen bjöds det på sångframträdanden av unga talanger.
  Under dagen bjöds det på sångframträdanden av unga talanger. Foto: Emma Björnell

“Känns fantastiskt”

Hur många personer som kom till Samskoleparken är svårt att avgöra, men arrangörerna är nöjda med dagen.

– Det är många besökare och full fart. Det känns fantastiskt, avslutar Anna-Lena Martinsson.

Artikeltaggar

Etik och religionGrillningKulturkvarteretKyrkorMat och dryck

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.