Hoppa till huvudinnehållet

Tid att fira skörden

Publicerad:
Hjo skördefest har blivit tradition och nu är det dags igen. På lördag fylls stan med torghandel, lekfulla aktiviteter, tävlingar och matinspiration.
Hjo skördefest har blivit tradition och nu är det dags igen. På lördag fylls stan med torghandel, lekfulla aktiviteter, tävlingar och matinspiration. Foto: Lars-Ola Carlén

Staden kommer att iklädas festlig höstskrud nu på lördag när det återigen är dags för skördefest.

Mitt i skördetid bjuder kommunen i samarbete med Hjo handel in till skördefest. På lördag kommer torget att dukas upp med lokala råvaror och närproducerat mathantverk.

Likt tidigare år byggs Samskoleparken om till en lekfull höstträdgård med bland annat pumpabowling, luffarschack och säckhoppning. För de yngre hålls även pumpatävling och kaninuppvisning.

I och kring Kulturkvarteret bjuds på fler aktiviteter och inspiration. Hemslöjdskonsulent Kristina Brandt finns på plats och berättar om projektet 1 kvm lin som spridit sig över Norden, och Eric Tornblad inspirerar till matlagning utomhus i termos, över eld och på stormkök.

Här blir det också äppelutställning och åkturer med häst och vagn. För den med, eller utan, gröna fingrar finns ett frö- och växtbytarbord.

En del Hjobor är säkert redan nu i full färd med tävlingsbidrag till de mat- och baktävlingar som genomförs under dagen, och informerades om tidigare i somras. Hemmabagarna kommer att mötas i kategorierna bästa sylten, bästa pajen och godaste sockerkakan.

Artikeltaggar

HjoKristina BrandtKulturkvarteretMatMat och dryckMatlagningNärproduceratRåvaror

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.