Hoppa till huvudinnehållet

Nytt gym i hamnen efter konkursen: ”Friskvård och crossfit”

Publicerad:
Gamla puls gym på Hamngatan blir Livingroom med nya ägarna Joeri Calestam Verheul (längst till vänster) och Stefan Croona (längst till höger). I mitten står de anställda Linda Hummelblad och Jonas Winge.
Gamla puls gym på Hamngatan blir Livingroom med nya ägarna Joeri Calestam Verheul (längst till vänster) och Stefan Croona (längst till höger). I mitten står de anställda Linda Hummelblad och Jonas Winge. Foto: Christoffer Tuulik

Gymmet i hamnen har varit stängt sedan Puls gym gick i konkurs i augusti.

Nu står det klart att nya ägare startar ett helt nytt gym i lokalerna.

Ekonomin tröt för puls gym vars bolag gick i konkurs i mitten av augusti. Sedan dess har gymmet i gamla Konsum-fastigheten på Hamngatan varit stängt, som tidningen skrivit.

Nu står det klart att två nya ägare tar över hyreskontraktet och startar en helt ny gymanläggning.

Det är Joeri Calestam Verheul, 29 år, som bor i Hjo sedan tre år och Stefan Croona, 49, från Tidaholm som är de nya ägarna. Croona äger sedan många år två gym i Tidaholm, Energy express och Crossfit Tidaholm, som Calestam arbetat för.

– Vi vill båda satsa i Hjo och tar chansen när den finns, säger Joeri Calestam Verheul.

Inget renodlat gym

Linda Hummelblad och Jonas Winge som arbetade för det gamla gymmet har anställts igen. Alla gamla maskiner och den tidigare inredningen är borta. Förutom personalen och lokalerna har det nya gymmet inget med det gamla att göra., betonar Calestam.

– Vi kallar det inte för ett gym, snarare friskvårdsanläggning, säger han.

Tar crossfit till Hjo

Calestam och Croona tar den populära träningsformen crossfit till Hjo. Crossfit får en egen lokal i ”lokalen” och där ska funktionell träning med kroppens naturliga rörelser bedrivas.

– Vi har fått otroligt positiva signaler från Hjobor vi träffat. Crossfit är en träningsform som passar alla, ung som äldre, säger Calestam.

Stefan Croona och Joeri Calestam Verheul äger och driver från och med nu Livingroom på Hamngatan i Hjo.
Stefan Croona och Joeri Calestam Verheul äger och driver från och med nu Livingroom på Hamngatan i Hjo. Foto: Christoffer Tuulik

Satsar på e-gym

Det blir också traditionella gymmaskiner och fria vikter. Men även där väntas nya alternativ i form av ett så kallat e-gym.

– Vi tar in ett nytt koncept som i praktiken fungerar som en virtuell personlig tränare där du får en personligt anpassad träningsrutin. Din kropp scannas av och maskinerna bildar ett helkroppsprogram som är anpassat efter dina unika förutsättningar. Maskinerna genererar motstånd med hjälp av motorer och justerar vikter utifrån din styrka.

Livingroom blir nya namnet

Det nya namnet på hela verksamheten blir Livingroom Hjo. Inledningsvis används lokalerna på gatuplan men det finns redan planer att bredda verksamheten – och då kan den stora källaren komma till användning.

– Jag driver egen privat sjuksköterskemottagning sedan tidigare som vi planerar att flytta till Livingroom på sikt. Det kan bli aktuellt att ta in lokala aktörer inom funktionsmedicin och idrottsmedicin och skapa en lokal arena för medicin, rehab och friskvård. Exempelvis erbjuda hjälp från sjuksköterskor, massörer och naparater för att du ska kunna få reda på bakomliggande orsaker till fysiska besvär, säger Joeri Calestam Verheul.

Mötesplats för alla

Livingroom, alltså vardagsrum, är sprungen ur en idé att skapa en samlingsplats för alla.

– Vår vision är att skapa en mötesplats för alla oavsett hälsotillstånd och ålder. En arena för både träning, återhämtning och socialt umgänge.

Duon har också ett samarbete med Lindra second hand som kommer ställa ut begagnade möbler i lokalerna med jämna mellanrum.

– Gillar du soffan du sitter i ska du kunna köpa den och ta med den hem. Ett roligt koncept som liger i tiden.

Livingroom planerar att smygöppna i helgen, även om det kommer dröja ytterligare innan all utrustning är på plats.

Visionen är att skapa ett ”vardagsrum” för Hjoborna.
Visionen är att skapa ett ”vardagsrum” för Hjoborna. Foto: Christoffer Tuulik

Läs tidigare artikel här:

Artikeltaggar

CrossfitFriskvårdGymHamngatanHjoMotion och hälsaTidaholm

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.