Hoppa till huvudinnehållet

Hösten på Park: Stå-upp, konst, musik och teaterföreställning

Publicerad:
Eva-Britt Andrésen, Kristina Ekorn, Krister Stenestam, Margareta Rörby, Fredrika Johansson och Paul Taylor i Hjo Kultur- och Teaterförening presenterar höstens program på Park.
Eva-Britt Andrésen, Kristina Ekorn, Krister Stenestam, Margareta Rörby, Fredrika Johansson och Paul Taylor i Hjo Kultur- och Teaterförening presenterar höstens program på Park. Foto: Lars-Ola Carlén

Stå-upp-shower med Johan Glans och Maria Lundqvist, konsert med Jan-Olof Andersson och teaterföreställningen Gubbhöst. Det är något av vad som bjuds på Park under hösten av Hjo Kultur- och Teaterförening.

– Det är ett program som ska locka en bred publik i alla åldrar, säger Eva-Britt Andréson när hon presenterar höstens program tillsammans med övriga i styrelsen.

Hjo Kultur- och teaterförening är en del av Riksteatern Väst och presenterar ett varierat program för hösten med såväl inspelade föreställningar som liveuppträdanden och direktsänd nyårskonsert.

Stå-upp-shower

Höstprogrammet tjuvstartade med en inspelning av konserten Love is all around och kommande lördag blir det stå-upp-show med Johan Glans.

– Vi visar två inspelade stå-upp-shower i höst och hoppas därmed locka en yngre publik.

Först ur är Johan Glans sommarturné och i november visas Maria Lundqvists Om att våga flyga.

Vistradition

Konstfilmen Flicka med pärlörhänge är en berättelse om konstnären Johannes Vermeers målning Flicka med turban på Rijksmuseum i Amsterdam, och omständigheterna kring porträttets skapande i den holländska staden Delft på 1600-talet.

Sångaren och gitarristen Jan-Olof Andersson ger en konsert på Park den 21 oktober under rubriken Mitt liv i musiken. Jan-Olof Andersson växte upp i Tidan utanför Skövde och är känd för sina tolkningar i den svenska vistraditionen, instrumentala solostycken för gitarr samt egna sånger och tonsättningar.

Gubbhöst på Park

Ytterligare ett liveframträdande på scenen blir det i teaterföreställningen Gubbhöst.

– Teaterverksamheten i Hjo har legat stilla en längre tid och med föreställningen vill vi göra ett försök att återuppleva intresset för teater i Hjo.

Gubbhöst är en nyskriven föreställning av Bernt Johansson från Habo i regi av Hjobon tom Britten-Austin. Gubbhöst är en svart komedi om två äldre män som varit vänner hela livet och för 40:e året åker till Bergslagen för att stänga den gemensamma stugan.

Föreställningen har premiär i Eskilstuna den 26 oktober och ges i Hjo den 25 november på Park.

Nyårstradition

Året avslutas, numera traditionsenligt, med Nyårskonsert med Berlinfilharmonikerna.

En drygt två timmar lång direktsändning från Berlin där chefsdirigenten Kirill Petrenko tar taktpinnen för att tillsammans med biobesökare världen över fira årets sista dag med en av de främsta symfoniorkestrarna.

Artikeltaggar

BerlinerfilharmonikernaFöreställningarHjoJohan GlansKonserterMaria LundqvistMusikNöje/KulturRiksteaternTeater

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.