Hoppa till huvudinnehållet

Stans mest trafikerade gata avstängd – i två veckor: ”Kör via Ringvägen”

Publicerad:
Hamngatan och Hamnbacken stängs av för genomfartstrafik i drygt två veckor. Du får dock gå eller leda cykeln.
Hamngatan och Hamnbacken stängs av för genomfartstrafik i drygt två veckor. Du får dock gå eller leda cykeln. Foto: Petra Lundgren

Hamngatan stängs av för genomfartstrafik från måndag 2 oktober till fredag 13 oktober. Orsaken är vatten- och avloppsarbeten.

Tar du bilen på måndag morgon tänk på att ta rätt väg genom Hjo stad. Hamngatan, stans mest trafikerade gata, stängs av redan på måndag morgon klockan 07.00.

Hamngatan är stängd för genomfart från Stora torget till Magasinsgatans infart.

Kör via Ringvägen

Biltrafiken leds om och Hjo kommun uppmanar bilister att köra via Ringvägen, om möjlighet finns.

– Vi ska göra underhåll på vatten- och avloppsledningar mellan Stora torget och Hjoån. Vi kommer gräva i Hamnbacken på adresserna Hamngatan 6 och Hamngatan 12 under avstängningen, säger Anders Westermark, chef för gata-park vid Hjo kommun.

Den svartmarkerade delen av Hamngatan är avstängd för genomfartstrafik med bil. Hjo kommun uppmanar alla bilister att ta Ringvägen i stället.
Den svartmarkerade delen av Hamngatan är avstängd för genomfartstrafik med bil. Hjo kommun uppmanar alla bilister att ta Ringvägen i stället. Foto: Lantmäteriet

Gångare och cyklister som leder cykeln kan passera. För boende längs den aktuella sträckan gäller särskilda regler, som kommunen informerat berörda om via brev eller anslag.

”Under vissa tider kommer inte bilar att kunna passera via infarter till boendeparkeringarna. Bilarna får då köras ut under denna tid. Även detta kommer de berörda att få separat information om”, skriver Hjo kommun.

Avstängd i två veckor

Även vattnet för de boende i området kommer stängas av i perioder under arbetet.

Hamngatan är avstängd för all genomfartstrafik fram till fredag den 13 oktober klockan 16.00 enligt Hjo kommun.

Artikeltaggar

Anders WestermarkHamngatanHjo kommunMiljöRingvägenTrafikVatten

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.