Hoppa till huvudinnehållet

P-tiden kortare vid bankomaten

Publicerad:
Parkeringstiden utanför stadshuset sänks till en kvart för att göra bankomaten mer tillgänglig.
Parkeringstiden utanför stadshuset sänks till en kvart för att göra bankomaten mer tillgänglig. Foto: Lars-Ola Carlén

Tiden för parkeringsrutan vid bankomaten, utanför stadshusets entré, sänks från en timma till en kvart. Detta för att öka tillgängligheten för de som kommer med bil för att ta ut eller sätta in pengar.

I somras flyttades den enda bankomaten i Hjo från Stora torget till Torggatan, vid kommunens entré. Samtidigt minskade tillgängligheten för de som kommer med bil för att snabbt ta ut eller sätta in pengar.

Tiden för att stå i p-rutan utanför stadshuset är sedan länge begränsad till en timma, plus p-skiva. Men det visar sig vara lite för lång tid med tanke på bankomaten.

– För att få lite mer ruljans, så att man inte ställer sig där i onödan, begränsar vi tiden till en kvart. Då hinner man med att göra sina ärenden i bankomaten och ge plats för fler, säger tekniska utskottets ordförande Stefan Swenson (M).

Inom parkeringsförbudszonen är det tillåtet att parkera där det är P-skyltat, som här på Repslagaregatan. Nu finns det också en föreskrift om detta.
Inom parkeringsförbudszonen är det tillåtet att parkera där det är P-skyltat, som här på Repslagaregatan. Nu finns det också en föreskrift om detta. Foto: Lars-Ola Carlén

Utskottet är trafiknämnd och har i den egenskapen ändrat i den lokala trafikföreskriften. Ändringen träder i kraft den 20 oktober.

Samma datum börjar också lokala trafikföreskrifter gälla för att stanna och parkera utmed Vallgatan och Repslagaregatan.

– Delar av Vallgatan och Repslagaregatan ligger inom den allmänna parkeringsförbudszonen. Det betyder att man inte får parkera där. Men det är tillåtet att parkera på dessa gator där det finns p-skyltar. Nu har vi även skrivit in detta i trafikföreskriften, berättar Stefan Swenson.

Läs också:

Hjobor tar ut minst kontanter i Skaraborg

Artikeltaggar

HjoNämnderParkeringStora torgetTorggatanTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.