Hoppa till huvudinnehållet

Ställer ut på bokmässan: ”En milstolpe”

Publicerad:
Malin Rylander och Jenny Tapper ställer ut på bokmässan i Göteborg.
Malin Rylander och Jenny Tapper ställer ut på bokmässan i Göteborg. Foto: Tobias Larsson Franzén

Bokmässan i Göteborg har dragit i gång. Två skaraborgska författare som ställer ut är Malin Rylander och Jenny Tapper.

För de som är intresserade av litteratur är bokmässan i Göteborg en av de största höjdpunkterna under året. Totalt väntas mässan besökas av närmare 90 000 besökare fram till och med söndag den här veckan.

Författare och förlag från hela Sverige finns på plats. Några från Skaraborg som ställer ut är författarna Malin Rylander från Hjo och Jenny Tapper från Skövde som båda relativt nyligen har släppt sina respektive debutböcker genom förlaget Visto. I december släppte Jenny ungdomsthrillern ”Tallblod”, och i juni gav Malin ut spänningsromanen ”Hjärtslagaren”. De är några som kommer att bemanna förlaget Vistos monter på mässan.

– Det ska bli väldigt roligt. Man kommer att möta många författarkollegor och folk som har ett stort intresse för litteratur. Det blir lite som julafton inom det litterära, säger Malin.

Båda två har varit på bokmässan flera gånger tidigare, fast då som besökare.

– Bokmässan är ett av Sveriges största kulturevenemang och det ska bli väldigt häftigt att få vara med på ett litet hörn. Det är en milstolpe i karriären, säger Jenny.

Författarna med sina respektive debutböcker.
Författarna med sina respektive debutböcker. Foto: Tobias Larsson Franzén

Fler böcker på gång

Både Malin och Jenny har planer på att fortsätta med skrivandet. För Malins del är det tänkt att den andra delen i trilogin ”Hjärtslagaren” ska släppas i december.

Jenny, som till vardags jobbar som lärare på Vasaskolan i Skövde, har fått mycket positiv respons från elever om sin första bok.

– Så det måste bli en fortsättning på ”Tallblod”, men jag har också börjat skriva på en deckare tillsammans med en annan författare.

Artikeltaggar

DeckareFörfattareGöteborgHjoLitteratur

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.