Hoppa till huvudinnehållet

Hjo blomster öppnar i tillfälliga lokaler efter branden

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Marie Lennartsson, Hjo blomster, i nya lokalen på Långgatan.
Marie Lennartsson, Hjo blomster, i nya lokalen på Långgatan. Foto: Christoffer Tuulik

Hjo blomster öppnar på fredagen i ny tillfällig lokal efter branden.

Butikslokalen skadades av rök och brandgaser. Alla blommor som var i butiken och vissa andra varor fick slängas. Marie Lennartsson har minst sagt haft fullt upp sedan i lördags kväll för att få sin verksamhet att fungera igen.

Nu ser hon ljuset i tunneln. På fredagen öppnar Hjo blomster igen i en ny tillfällig lokal på Långgatan, i Österhagen glass tidigare lokal.

– Allt fungerar som vanligt igen från fredag. Vi kan göra allt vi gjort tidigare igen. Det enda som inte fungerar riktigt än är den fasta gamla telefonen. Många kunder har ringt utan att komma fram under veckan. Om någon inte får tag i oss finns vi i lokalen på Långgatan, säger Marie Lennartsson.

Hjo blomster blir kvar i den tillfälliga lokalen fram till januari.

– Vi flyttar tillbaka till vår vanliga lokal på Hamngatan i början av januari, säger hon.

Artikeltaggar

BlommorBranden på HamngatanBrott, lag och rättBränderButikerGlassHamngatanHjoOlyckor och katastroferÖsterhagen och Bergliden

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.