Hoppa till huvudinnehållet

Antal fall av covid-19 ökar – så är läget i din kommun

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet fall av covid-19 i Sverige ökar, så också i Skaraborg. De senaste siffrorna visar en ökning med 21 procent, jämfört med veckan före.

Men siffrorna är låga eftersom det är väldigt få av de med symptom som testas.

I hela Västra Götalandsregionen noterades 192 nya fall av covid-19 under vecka 43, 23-29 oktober, som är den senaste sammanställningen från Folkhälsomyndigheten. Det är en ökning med nästan 14 procent jämfört med veckan före.

I Skaraborg registrerades 41 nya fall under nämnda oktobervecka, en ökning med nästan 21 procent på en vecka.

Högst antal fall i Skaraborg under vecka 43 hade Falköping med tio nya bekräftat smittade personer, tätt följt av Lidköping med nio smittade. De flesta av kommunerna i Skaraborg hade bara enstaka smittade, men det fanns ingen kommun som inte hade något fall av covid-19.

Det är inte längre många som rekommenderas att testa sig, därför är det få fall som kommer med i Folkhälsomyndighetens statistik. Rekommendationen för testning gäller patienter inom hälso- och sjukvård som har symptom och där läkare bedömer att covid-19 har betydelse för åtgärder som vidtas inom sjukvården. Även vissa omsorgstagare rekommenderas testning. Det gäller personer med hög risk att bli allvarligt sjuka av covid-19.

Antal fall av covid-19 i Skaraborg
Kommunv 42v 43
Essunga03
Falköping210
Grästorp21
Gullspång11
Götene21
Hjo31
Karlsborg12
Lidköping59
Mariestad54
Skara32
Skövde42
Tibro01
Tidaholm21
Töreboda01
Vara42
Totalt3441

Artikeltaggar

CoronavirusetCoronavirusetFalköpingFolkhälsomyndighetenLidköpingSjukvårdSkaraborgSmittorVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.