Hoppa till huvudinnehållet

”Kroken” vann hett derby: ”Ge och ta gällde”

Publicerad:
Hemmalagets Daniel Söderqvist var på spelhumör och stod för åtta mål.
Hemmalagets Daniel Söderqvist var på spelhumör och stod för åtta mål. Foto: Marita Sjöquist

Det var två taggade lag som ställdes mot varandra i derbyt, men det var HK Guldkroken som drog det längsta strået och vann välförtjänt mot HP Tibro med 30–24 (14–11).

– De var ge och ta som gällde, säger HKG-tränaren William Samuelsson.

För två år sedan hade HK Guldkroken och HP Tibro ett lag ihop. Nu har ett lag blivit två, vilket innebar att derbyt skulle bli en extra utmaning för flera spelare i Guldkrokshallen.

– Matchen hade helt klart en typisk derbykaraktär med utvisningar och högt i tak, båda sidor var enormt taggade, säger William Samuelsson.

Tog kommandot

Hemmalaget tog kommandot direkt och var framgångsrikt offensivt samtidigt som försvars- och målvaktsspelet fungerade fullt ut.

– Ja, i en kvart, 20 minuter flöt allt på, men sedan har vi en tendens att slappna av i matcherna vilket hände även vid detta tillfälle, upplyser Samuelsson och i halvtid stod det 14–11.

I andra halvlek hade HK Guldkroken hämtat nya krafter och nytt fokus. Tio minuter in på andra halvlek hade HKG gått upp till en ledning med 21–15.

– Vi kunde dra ifrån på många kontringar.

Många trodde då att matchen var avgjord, men på nytt bjöds gästerna in i handlingen till 21–18 efter 45 minuter.

Gedigen insats

Till slut kunde hemmalaget knyta ihop säcken och vinna med betryggande 30–24.

– Alla gör en gedigen insats. Extra plus till rutinerade Daniel Söderqvist som var på spelhumör och målvakten Adam Bustad som gör viktiga räddningar och är bra på utkast. Glädjande var att Dennis Larsson var tillbaka efter en lång rehabtid.

Matchfakta

Division 3 väst norra

HK Guldkroken–HP Tibro 30–24 (14–11)

Mål: HK Guldkroken: Daniel Söderqvist 8, Figo Åberg 5, Ola Wester 5, Mattias Rosenbrink Lindkvist 4, Simon Isaksson 3, Maximilian Berglund Schwarz 3, Felix Sirén 1, Rasmus Löfqvist 1.

Utvisningar, HKG: 5x2. Tibro: 2x2.

Publik: 228.

Domare: Petter Georgsson och Fredrik Dunälv.

Nästa match: 25/11 HK Guldkroken–IK Cyrus, G-hallen.

Artikeltaggar

GuldkrokshallenHandbollHK GuldkrokenHP TibroSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.