Hoppa till huvudinnehållet

Skaraborgs industrier behöver mer personal för att ställa om

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Industrier i Skaraborg står inför utmaningar med omställning till grön energi. Och då behövs mycket ny kunskap.
Industrier i Skaraborg står inför utmaningar med omställning till grön energi. Och då behövs mycket ny kunskap. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Vill du jobba med logistik, produktion eller inköp? Eller är du bra på elsäkerhet? Det är exempel på vad Skaraborgs industrier är på jakt efter just nu.

Regionfinansierade Kompetensnavet har intervjuat 28 industriföretag i Skaraborg, med anledning av den gröna omställning som många står inför.

En prognos utifrån intervjuerna visar att efterfrågan av nya medarbetare i Skaraborg kommer att öka med 10–15 procent.

Kompetensnav Skaraborg finansieras till 90 procent av Västra Götalandsregionen. Regionen satsar 15 miljoner kronor under en treårsperiod, Häromdagen presenterades den första delrapporten kring industriföretagen i Skaraborgs framtida kompetensbehov.

Kompetensnav bildades under våren 2022, innan beskedet om att Volvo ville bygga en batterifabrik i Mariestad kom. Då hänvisade regionen till Northvolts och Volvo cars batterifabrik i Göteborg. Men att omställningen till elektrifierad industri förväntades bli påtaglig även i Skaraborg på grund av kopplingen till fordonsindustrin.

Och sedan planerna i Mariestad kom, är omställningen i Skaraborg än mer påtaglig.

Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden, förklarade vid satsningen på Kompetensnav Skaraborg att det ska fylla en viktig funktion i att förbättra matchningen på arbetsmarknaden.

För att se hur kommande behov ser ut har Kompetensnav hittills intervjuat 28 industriföretag i Skaraborg, genomförda under slutet av 2022 och början av 2023.

Företagen uppger generellt att de har en låg kunskap om utbildningssystemet för vuxna, efter ordinarie grundskola och gymnasieskola, och att det finns behov av Kompetensnav som en mäklande funktion.

– Rapporten ger en tydlig signal till utbildningssystemet om vilka utbildningar vi behöver fokusera extra på kommande år, säger Johan Lindell, projektledare för Kompetensnav Skaraborg, i ett pressmeddelande.

Brist på arbetskraft

Majoriteten av företagen som intervjuats har svarat att de upplever brist på arbetskraft och har svårigheter kring nyrekrytering. Kompetensbrist finns speciellt identifierat inom CNC, produktionsteknik, automationsteknik och underhåll.

Det finns också ett behov att vidareutbilda befintlig personal inom berört kompetensområde.

I rapporten listas ett antal av de efterfrågade kompetensområdena. Behoven är varierande och innefattar allt från underhåll och processteknik till arbetsmiljö och digitalisering.

En oro finns för den kommande batterifabrikens påverkan då det kan bli konkurrens om personal och löner.

Det hade varit önskvärt att fler ungdomar valde industriteknisk eller teknisk inriktning på gymnasiet. Företag beskriver hur de ofta anställer ungdomar från samhällsprogram och att dessa inte har med sig de grundläggande kunskaper som ett industritekniskt program hade gett.

Den gröna omställningen kommer påverka alla industrier, menar de som företräder Skaraborgsföretagen. Nya produkter och nya processer kräver nya insikter om nya utbildningar. Att kompetensstärka sina medarbetare genom korta utbildningsinsatser ute på företagen är därför nödvändigt.

Det finns många fler industriföretag i Skaraborg och fler delrapporter kommer att produceras av Kompetensnav Skaraborg.

Artikeltaggar

AB VolvoArbetsmarknadBristerCenterpartietEkonomiGöteborgIndustrierKristina JonängMariestadNorthvoltSkaraborgSkola och utbildningUtbildningVolvo carsVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.