Hoppa till huvudinnehållet

Funkisrock med Lars-Kristerz

Publicerad:
Lars-Kristerz intar scenen på Park när Funkisrock arrangeras på lördag.
Lars-Kristerz intar scenen på Park när Funkisrock arrangeras på lördag. Foto: Press

Lars-Kristerz, The Rox och Marcus Mikanovic intar scenen när Funkisrock arrangeras för andra gången, nu på lördag. Lars Haddäng och Hanna Hagqvist är i full gång med förberedelserna inför årets festkväll, där största fokus är att alla ska kunna delta och ha kul.

– Det är roligt för alla! Att få komma ut och umgås med folk, säger Lars Haddäng.

Förra hösten hade Funkisrock premiär. Efter en lång pandemi med restriktioner och social distansering ville Lars Haddäng fira att man äntligen fick träffas igen. Tillsammans med sin syster Hanna Hagqvist och med hjälp av FUB, föreningen för barn, unga och vuxna med funktionsvariation, arrangerades en stor musikfest för alla, som fick Stadsparken att gunga en regnig kväll i september.

Nu på lördag, den 18 november är det dags igen, men årets upplaga blir inomhus.

– Vi kände förra året att “det här borde vi göra årligen”, och vi kan ju bara göra det ännu bättre. Det mesta vi ville förbättra var på grund av regnet, så nu testar vi att ha det på Park, säger Hanna Hagqvist.

Vill kunna erbjuda stora band

Förra årets huvudakt var Svenne Rubins, i år blir det dansbandet Lars-Kristerz. För att kunna erbjuda större band krävs en hel del jobb och ekonomi för att få allt att gå ihop. Både huvudakt och förband ska avlönas. Föreningen står för mycket, men även ett 30-tal sponsorer har bidragit på olika sätt, med allt från lotterivinster till ekonomiska bidrag. Och man hoppas på att ännu fler hör av sig.

Hanna Hagqvist och Lars Haddäng vill att Funkisrock blir återkommande varje höst. “Vi vill ha det på hösten för det behöver hända lite mer då”, säger Lars Haddäng.
Hanna Hagqvist och Lars Haddäng vill att Funkisrock blir återkommande varje höst. “Vi vill ha det på hösten för det behöver hända lite mer då”, säger Lars Haddäng. Foto: Miranda Smedberg

– Allt är välkommet! Vi kommer att få in lite på kiosk och inträde men inte jättemycket. Vi väljer att hålla nere kostnaderna för att vår målgrupp ska kunna gå, och ber om sponsring så att fler har råd, säger Hanna Hagqvist.

Anpassat evenemang

På plats finns också ett gäng volontärer redo att stötta upp. Exempelvis genom att möta upp färdtjänst och stötta vid köp av lotter och mat. En del kommuner har haft svårt att finansiera flera biljetter till ledsagare, därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda stöd så att fler kan delta, tycker Hanna Hagqvist.

– Det är viktigt att bryta isolering och anordna något som är ordentligt anpassat. Många träffar sina vänner och käresta på just sådana här tillställningar. Det är leenden från att man kommer in, glädje rakt igenom.

Artikeltaggar

FUBKulturkvarteretNöje/KulturStadsparkenSvenne Rubins

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.