Hoppa till huvudinnehållet

Centrala restaurangen till salu: ”Konkurrensen är för hård just nu”

Publicerad:
Nya hamnkrogen i Hjo hamn är till salu för 2,2 miljoner kronor.
Nya hamnkrogen i Hjo hamn är till salu för 2,2 miljoner kronor. Foto: Christoffer Tuulik

– Konkurrensen är för hård i Hjo.

Det säger Cristian Laveryd, ägare till Nya hamnkrogen.

Nu har hela restaurangrörelsen lagts ut till försäljning.

Nya hamnkrogen i Hjo stängde för vintern för drygt en månad sedan.

Krogen brukar hålla öppen året runt, men ägarparet Cristian och Euguine Laveryd valde att ”bromsa i tid”.

– Folk har mindre pengar på grund av inflationen och väljer bort restaurangbesök. Branschen är hårt drabbad och i Hjo finns många restauranger men få gäster under vintern. Konkurrensen är hård, så vi valde att ta en paus, säger Cristian Laveryd.

Satsar i Karlsborg

Ägarparet driver även Kanalkrogen i Carlsborg sedan i somras. Kanalkrogen är inhyst i det som tidigare var ”Idas brygga”. Restaurangen arrenderar de av Karlsborgs kommun.

– Vi lägger allt fokus där. Karlsborg har inte samma utbud av restauranger som Hjo har, här är det lättare att sälja många luncher, säger han.

Inte möjligt

Att driva krogar i både Hjo och Karlsborg är inte optimalt i ekonomin som råder.

– Skulle vi fortsatt hålla öppet i Hjo i vinter skulle vi slita ihjäl oss. Vi har bara haft cirka ett 30-tal lunchgäster per dag i snitt under hösten.

2,2 miljoner

Nya hamnkrogen lades ut till försäljning härom veckan. Hela restaurangrörelsen plus inventarier är till salu för 2,2 miljoner kronor.

– Det har varit några intressenter och tittat men mer vill jag inte säga i nuläget. Om vi inte hittar någon som vill ta över hamnkrogen så startar vi upp krogen i vår igen.

Cristian och Eugenie Laveryd har drivit Nya hamnkrogen sedan våren 2020.

Notabelt är att affären med föregående ägare blev klar en vecka före pandemiutbrottet i mars 2020..

– 2022 var ett mycket bra år för Nya hamnkrogen. Vi hade betydligt fler gäster även under lågsäsong. I övrigt har det varit några kämpiga år, både under pandemin och nu med inflationen. Vi får se vad framtiden ger, säger Cristian Laveryd.

Artikeltaggar

FörsäljningHandelHjoInflationKarlsborgKrogarMat och dryckRestauranger

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.