Hoppa till huvudinnehållet

Eldsjälen Anneli bjöds till landshövdingen på middag

Publicerad:
Anneli Ödvall är eldsjäl från Hjo som fick äta middag tillsammans med landshövdingen och andra eldsjälar från Skaraborg.
Anneli Ödvall är eldsjäl från Hjo som fick äta middag tillsammans med landshövdingen och andra eldsjälar från Skaraborg. Foto: Eva Kihlström

Eldsjälen Anneli Ödvall representerade Hjo när landshövding Sten Tolgfors bjöd in till länsmiddag på residenset Marieholm i Mariestad. Till festligheterna hade Skaraborgs kommuner fått nominera personer som lever upp till epitetet ”eldsjäl”.

Två eldsjälar från varje kommun fick nyligen äta middag med landshövdingen och ta emot diplom för sina gärningar. På grund av sjukdom blev det bara en ”eldsjäl” från Hjo den här gången. Totalt 76 personer från Skaraborg deltog.

Övriga delar av Västra Götalands län håller sina middagar vid andra tillfällen.

Anneli Ödvall är ett känt namn och ansikte för de flesta Hjobor. Motiveringen för hennes nominering lyder:

Anneli Ödvall är en eldsjäl och glädjespridare. Hon är en vardagshjälte med ett brett och djupt engagemang för sina medmänniskor. Anneli har utöver sin långvariga gärning inom musiken och kyrkan även varit en drivande kraft i flera insamlingar bland annat till Ukrainas befolkning. Genom sitt engagemang för både Hjo och världen är Anneli en mycket god ambassadör för Hjo kommuns vision ”tillsammans skapar vi framtidens Hjo”.

På kvällens meny stod krämig blomkålssoppa, hjortinnanlår med svartrotgratäng och mörk brownie med mjölkchokladcreme.

Artikeltaggar

HjoMariestadMusikNomineringarSkaraborgSten TolgforsVård och omsorg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.