Hoppa till huvudinnehållet

Ingen fullstor hall: ”Diskuterar att lämna idrottsrådet”

Publicerad:
Att inte bygga någon fullstor hall väcker debatt.
Att inte bygga någon fullstor hall väcker debatt. Foto: Lars-Ola Carlén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag var och besökte kommunfullmäktige för att lyssna till beslutet om Guldkroksområdet.

Det började med att ekonomidirektören redogjorde för det ekonomiska läget. Det var inga positiva nyheter utan man bör vara försiktig med sina utgifter.

När då kommunalrådet redogjorde för budgeten och investeringarna på Guldkroksområdet, som beräknas kosta 64 miljoner uppdelat på 7 år. Cirka 10 miljoner per år, då undrar man om hon hade lyssnat på sin ekonomidirektör.

Att lägga så mycket pengar på Guldkroksområdet när det inte blir en fullstor hall är ju vansinne. Det som ska göras är parkering, löprunda, grillplats, fiskdamm och lite ombyggnad på hallen, som inte ger någon mer spelyta.

När oppositionsledaren Pierre Rydén (S) intog talarstolen redogjorde han för socialdemokraternas inställning till budgeten.

När han då nämner Guldkroksområdet så säger han att socialdemokraternas vallöfte var en fullstor hall, och de inte tycker att denna investering är bra utan en fullstor hall. Då tänker man ju att det verkar ju bra, nu kanske de ändrar denna galenskap.

Rydén fortsätter sitt tal och när han avslutar talet så säger han att: ”Vi socialdemokrater står bakom budgeten och investeringarna”.

Vi undrade om vi hörde fel men nej.

Han sa först att investeringen är fel men sedan så godkände han den?????

Jag sitter med i idrottsrådet och där vill politikerna att vi tycker till om olika saker. Vi var emot den lilla hallen vid Estrid och ville ha en fullstor hall. Förslaget till Guldkroksområdet är vi emot. Vi vill satsa på en fullstor hall.

De vill att vi ska tycka till men de bryr sig inte. Det är bara ett spel.

I HK Guldkroken kommer vi att ta en diskussion om att lämna idrottsrådet, när vi inte får gehör för våra åsikter.

Bernt Kalin

Artikeltaggar

BudgetarEkonomiGuldkroksområdetHandbollHK GuldkrokenInvesteringarKommunfullmäktigeSocialdemokraterna