Hoppa till huvudinnehållet

Många dansade loss under årets Funkisrock med Larz-Kristerz

Publicerad:
Lars Haddäng tillsammans med Larz-Kristerz.
Lars Haddäng tillsammans med Larz-Kristerz. Foto: Elof Johansson

Funkisrock drog storpublik till Park i Hjo då FUB i Hjo, Tibro och Karlsborg bjöd upp till dans.

Först ut på scenen var The Rox en trio som vid kvällens speltillfälle bestod av endast Magnus Samuelsson eftersom de två andra var sjuka. Även fast han var själv så spelade han det mesta och danspubliken var inte svåra att få upp på dansgolvet till de medryckande tonerna.

Magnus Samuelsson i The Rox fick spela själv.
Magnus Samuelsson i The Rox fick spela själv. Foto: Elof Johansson

Nästa band som spelade från scenen var publikfavoriterna från Älvdalen nämligen Larz-Kristerz ett känt dansband som turnerar i hela Sverige och har dessutom utsetts till årets dansband.

Larz-Kristerz på scenen under Funkisrock på Park.
Larz-Kristerz på scenen under Funkisrock på Park. Foto: Elof Johansson

Att bandet är populära visade publiken tydligt då de sjöng med i de flesta melodierna bland annat favoriten Carina och uppföljaren Jag måste glömma Carina. Idel dansvänliga melodier både snabba bugglåtar och tryckare som de dansande gillade bytte av varandra under hela kvällen.

Många passade på att dansa till Larz-Kristerz.
Många passade på att dansa till Larz-Kristerz. Foto: Elof Johansson

I bandets paus underhöll Marcus Mikanovic, som bor i Hjo, med sång och musik. Repertoaren spände över ett stort område allt från den lite hårdare musiken till folkliga toner, mycket hade han skrivit själv.

Marcus Mikanoic underhöll i pausen.
Marcus Mikanoic underhöll i pausen. Foto: Elof Johansson

Han uppskattades mycket av åhörarna som belönade honom med långa applåder innan det var dags för Larz-Kristerz att åter ta scenen i besiktning.

– Det är andra året som vi ordnar med Funkisrock och både vi arrangörer och musikerna var mycket nöjda, allt flöt på som det var tänkt. Vi hoppas kunna göra detta till ett årligt återkommande arrangemang för det ger så mycket glädje till de som kommer, menade Hanna Hagkvist ordförande i FUB-distriktet.

Trond Kosmoe spelade för publiken på dansgolvet.
Trond Kosmoe spelade för publiken på dansgolvet. Foto: Elof Johansson

Publiken som var där visade stor spontanitet i dansen och levde sig in i musiken som visade vilken glädje musiken ger till sina lyssnare.

Många passade på att fika.
Många passade på att fika. Foto: Elof Johansson

Inne på Park fanns möjlighet till att köpa något ätbart, varmkorv, kaffe med bröd och lite annat smått och gott. De som ville kunde pröva lyckan och köpa lotter och se om de hade turen med sig. Ett stort antal funktionärer fanns på plats om någon behövde stöd vid ankomst, hitta till toalett eller något annat. Vem som helst var välkommen men de hade anpassat kvällen särskilt för sina vänner med funktionsvariation.

De gillade det de hörde.
De gillade det de hörde. Foto: Elof Johansson

FUB är en förening som tillsammans arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning ska bli sedda och ha goda levnadsvillkor. FUB har medlemmar med olika erfarenheter, personer med egen erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning, anhöriga, personal och andra intresserade.

Carina och Abdu dansade till låten Carina.
Carina och Abdu dansade till låten Carina. Foto: Elof Johansson
Kent Lindén spelade med pianot på huvudet.
Kent Lindén spelade med pianot på huvudet. Foto: Elof Johansson
Många passade på att köpa en skiva av bandet.
Många passade på att köpa en skiva av bandet. Foto: Elof Johansson
Hanna Hagkvist och Lars Haddäng två av arrangörerna av Funkisrock.
Hanna Hagkvist och Lars Haddäng två av arrangörerna av Funkisrock. Foto: Elof Johansson

Artikeltaggar

DansbandFUBFunktionsnedsättningHjoLarz KristerzMagnus SamuelssonMusikSång

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.