Hoppa till huvudinnehållet

Inspirerade nyföretagare: ”Målet är ett företagsklimat i toppklass”

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Hjoföretagaren Martin Ekström bjöds in för att inspirera när Nyföretagarcentrum höll inspirationskväll på Park.
Hjoföretagaren Martin Ekström bjöds in för att inspirera när Nyföretagarcentrum höll inspirationskväll på Park. Foto: Hjo kommun

Hjoföretagaren Martin Ekström berättade om sin karriär när Nyföretagarcentrum hade inspirationskväll på Park i Hjo nyligen.

Det var bra uppslutning när personer med affärsidéer eller drömmar om eget företag bjöds in till en inspirationskväll på Park av Nyföretagarcentrum i Hjo.

Martin Ekström, som bland annat är ägare till Hjo bygg & anläggning AB, gästade och berättade om sin företagsresa från starten år 2001 till i dag.

– Det känns bra att vi från kommunen är engagerade i nyföretagandet av flera anledningar. Dels är vårt långsiktiga uppdrag och mål att skapa ett positivt företagsklimat i toppklass och sätta Hjo på kartan som plats att starta, driva och utveckla sina företag och drömmar på, säger Christian Johansson, näringslivsutvecklare på Hjo kommun.

Christian Johansson säger att kommunen har en politik som värdesätter näringslivsfrågor och att man tillsammans med Nyföretagarcentrum arbetar för att stärka nyföretagandet.

– Tillsammans med Nyföretagarcentrum Hjo och våra lokala företagare så växlar vi upp det arbetet för att stimulera företagandet, fortsätter Christian Johansson.

Egenföretagare och entreprenör är drömyrket hos unga mellan 15 till 29 år.

– Intresset för egenföretagare hos unga kvinnor har också ökat i popularitet vilket glädjande nog visade sig även på vår träff här i Hjo.

Tio deltagare var på plats på Park varav åtta var kvinnor.

– Nästa möte håller redan på att planeras in och vi tror att med tiden kommer vi öka medvetenheten om den hjälp som finns att tillgå via Nyföretagarcentrum i Hjo.

Rådgivningen hos Nyföretagarcentrum är kostnadsfri och sker under tystnadsplikt.

Artikeltaggar

EntreprenörskapFöretagandeHjoNyföretagarcentrumNäringslivParkerSamhälle

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.