Hoppa till huvudinnehållet

Malin i Hela Sverige bakar: ”Tacksam över att få en ny chans”

Publicerad:
Marita Sjöquist
marita.sjoquist@hjotidning.se
Malin Lager, 46 år, forskare, Bankeryd.i Hela Sverige bakar och kommer från Hjo.
Malin Lager, 46 år, forskare, Bankeryd.i Hela Sverige bakar och kommer från Hjo. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Hjobördiga Malin Lager är fortfarande kvar i tv-programmet Hela Sverige bakar. Tio deltagare har nu blivit fem, men i veckans avsnitt hängde hon löst.

– Matlagning är min akilleshäl och jag är tacksam över att få en ny chans, säger 48-åringen lättad.

Säsong tolv av TV4:s populära program Hela Sverige bakar har snart kommit till final.

I onsdags var det avsnitt nio av tolv. Utmaningen var att tillaga en tunnbrödsrulle med fyllning och det tekniska inslaget med chokladbiskvier.

Malin Lager svängde ihop en Globetrotter-rulle, vilket var ett tunnbröd smaksatt med provensalska örter och en fyllning med kyckling, avokado-mango-salsa samt en fetaostkräm. Som överraskning från juryn fick varje deltagare dessutom en frukt att blanda in i sin rätt och Malin tilldelades banan.

Du var lite illa ute där?

– Ja, matlagning är inte min grej. Jag visste redan innan att detta skulle vara min akilleshäl och är bara tacksam över att jag får en ny chans att visa att jag är bättre än så här.

Efter de två tävlingsmomenten stod det mellan Malin och deltagare Felicia från Borås-trakten, vem som skulle få vara kvar eller få lämna. Malin drog det längsta strået.

– Det är alltid tråkigt när någon måste lämna, men det är en tävling, konstaterar hon.

En av Malin Lagers bakverk.
En av Malin Lagers bakverk. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Återstår tre avsnitt

Nu återstår tre avsnitt med fem deltagare och spänningen stiger om vem som slutligen blir tv:s bakmästare.

Hittills har det bakats för fullt i tävlingstältet och det har varit alltifrån tårtor, bakelser till olika sorters kakor och mandelkubb.

Plus i kanten

Malin fick extra plus i kanten, det vill säga ett stjärnförkläde, i avsnitt två när hon svängde ihop det östeuropeiska bakverket babka.

Kände du till babka sedan tidigare?

– Ja, faktiskt. För ett år sedan tittade jag på Hela England bakar där de fick göra babka. Efter det har jag bakat det flera gånger och tycker det är ett gott bakverk.

Vilka bakverk är du mest nöjd med hittills?

– Ja, det är babkan och min marsipantårta.

Mest missnöjd med?

– Det jag presterade i det sista avsnittet.

Dagsformen för att baka i tv har, som hon säger, gått lite upp och ned.

– Jag tycker att jag befinner mig lite i mellanmjölkens land och skvalpar runt där, skrattar hon.

Inspelningen

TV-inspelningen vid Ulriksdals slott i Solna pågick, från början till slut, i 3,5 vecka i maj-juni.

– Oftast spelades det in ett avsnitt per dag och inspelning två dagar i stöten. Sedan fick vi lite paus däremellan och det behövdes verkligen, eftersom det var en del press under tävlingarna.

Hon poängtera att tiden för återhämtning var värdefull.

– Jag är både prestation- och tävlingsmänniska och man kan bli lite hård mot sig själv.

Hur är det att se sig själv i tv?

– Nu börjar jag vänja mig lite grann, men det är naturligtvis alltid jobbigt att se sig själv på tv.

– Jag tycker ändå att produktionen speglar verkligheten väldigt fint. Jag känner igen mig själv i den personen jag ser på tv, vilket känns jätteskönt.

Uppvuxen i Hjo

Malin är född och uppvuxen i Hjo, men bor sedan flera år tillbaka i Bankeryd utanför Jönköping. Till vardags är hon forskare med doktorsexamen i fästingar och och fästingburna infektioner.

Den senaste TV-exponeringen har inneburit att hon har blivit igenkänd på stan.

Vad har du fått för reaktioner från allmänheten?

– Jättefina reaktioner. Folk är så himla gulliga. De hejar och peppar mig. Det har bara varit positiv respons.

Slutet på bakdramat

Det börjar som sagt dra ihop sig till final och Malins läppar är förseglade.

Oavsett vad som händer och sker i detta tv-drama framöver ser hon det som en upplevelse för livet.

– Jag är nöjd hittills och detta ha varit och är ett riktigt äventyr, avslutar hon.

Artikeltaggar

FästingarHjoMat och dryckMatlagningTVTV4

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.