Hoppa till huvudinnehållet

”Varför skapa fler parkytor - det är inte det barnen behöver”

Publicerad:
Parkeringskaos Guldkroksområdet Hjo
Parkeringskaos Guldkroksområdet Hjo Foto: Skärmdump Lantmäteriet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är en bekymrad ungdomstränare som tycker att det nya förslaget att göra om Guldkroksområdet är vansinne. Framförallt den yttre miljön.

Varför skapa fler parkytor när vi har en av Sveriges finaste och populäraste stadsparker? Det är då inte det barnen behöver. Barnen behöver funktionalitet som gör att deras umgänge och motionerande underlättas. Inte fler parkytor som kommunen måste lägga stora pengar på att sköta.

Det som jag tycker är mest alarmerande med förslaget är de planerade parkeringsplatserna. Det är flera kvällar i veckan som det är kaos med bilar på platsen. De befintliga parkeringarna räcker inte till en vanlig kväll utan det står bilar på gräset och andra farliga och olämpliga ställen. Jag har flera gånger räknat till över 40, men även vid flera tillfällen till fler än 60 felparkerade bilar.

Och nu har kommunen planer på att minska parkeringarna och samtidigt flytta parkeringar och tvinga gångtrafik över den högtrafikerade Lars i Knäpplans väg till nya parkeringar på andra sidan.

Antalet bilar kommer ju inte minska bara för kommunen bygger bort parkeringsplatser och ersätter dessa med parkytor med fina dyra sittbänkar. Ska bilarna parkera på ett osäkert okontrollerat sätt i omkringliggande bostadsområde? Är det det som är planen?

Inte nog med detta, så är det även större kaos orsakat av kommunen vid flera tillfällen varje år. Det läggs nämligen snö, isgrus och lövhögar på parkeringsplatserna vilket orsakar mer kaos och en ännu osäkrare miljö.

Det som även kunde göras redan nu är att måla upp parkeringarna för att organisera de få parkeringar som finns idag.

Det räcker inte att de styrande personerna är ute på platsbesök dagtid under veckorna. Det är kvällar och helger som Guldkroksområdet lever och används.

Som ni ser av satellitbilden är här 40 felparkerade bilar. Detta är vardag för oss som vistas på Guldkroksområdet, tider då idrottsområdet är aktivt.

Orolig ungdomsledare

Artikeltaggar

GuldkrokshallenGuldkroksområdetParkeringSamhälle