Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det verkligheten som gäller - även på papperet

Publicerad:
Lars-Ola Carlén
larsola.carlen@hjotidning.se
Nu gäller 30-skylten på Borrbäcksområdet även på papperet.
Nu gäller 30-skylten på Borrbäcksområdet även på papperet. Foto: Petra Lundgren

Att det är 30 kilometer i timman som gäller vid skolor och förskolor är de flesta trafikanter medvetna om. Även vid Orrelyckans förskola på söder i Hjo, men inte i den lokala trafikföreskriften. Nu ska det bli ändring på det.

– Vi har en del lokala trafikföreskrifter som inte stämmer och vi håller på att beta av område för område, så att det blir rätt och stämmer med hur det är skyltat, berättar tekniska utskottets ordförande Stefan Swenson (M).

Förbi Orrelyckans förskola är det 30 kilometer i timman som gäller. Nu även i de lokala trafikföreskriften.
Förbi Orrelyckans förskola är det 30 kilometer i timman som gäller. Nu även i de lokala trafikföreskriften. Foto: Petra Lundgren

Vid senaste sammanträdet beslutade utskottet i egenskap av trafiknämnd att det är 30 km/timma som gäller på gatorna runt Orrelyckans förskola. Det vill säga Kosackvägen, Orrelyckevägen, Bruksgatan och Narvavägen.

Likaså är det 30 kilometer i timman, precis som det är skyltat, som gäller för den som kör på Borrbäcksområdet på Orgelvägen, Borrbäcksvägen, Fagottvägen, Cymbalvägen och Trombonvägen.

Förbi Coop på Skövdevägen är det sedan länge 30 kilometer i timman som högsta hastighet.
Förbi Coop på Skövdevägen är det sedan länge 30 kilometer i timman som högsta hastighet. Foto: Petra Lundgren

Vid Coop på Skövdevägen är det samma hastighet som gäller, vilket trafikanterna blir varse när de kör ur stan. En hastighetsdisplay visar aktuell hastighet, men nu ska även den lokala trafikföreskriften stämma med gällande hastighetsbegränsning.

Den fjärde föreskriften som klubbades gäller begränsad tid att stå parkerad på P-fickan utmed Jönköpingsvägen på söder. Från den 23 februari är det fyra timmar som gäller, precis som det är skyltat.

P-fickan på söder, utmed Jönköpingsvägen, har en tidsbegränsning på 4 timmar.
P-fickan på söder, utmed Jönköpingsvägen, har en tidsbegränsning på 4 timmar. Foto: Petra Lundgren

Artikeltaggar

CoopFörskolorHjoModeraternaSkola och utbildningTrafikTrafikanter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.