Hoppa till huvudinnehållet

Böter och bilen beslagtagen efter grov olovlig körning

Publicerad:
Lars-Ola Carlén
larsola.carlen@hjotidning.se
En kvinna i Hjo åtalas för att ha kört bil olovligt. Något hon dömts för tidigare och brottet anses därför som grovt.
En kvinna i Hjo åtalas för att ha kört bil olovligt. Något hon dömts för tidigare och brottet anses därför som grovt. Foto: Tommy Andersson

En kvinna i 65-årsåldern från Hjo åtalas för att ha kört bil olovligt. Det är inte första gången och därför bedöms gärningen den här gången som grov. Åklagaren yrkar på dagsböter och att bilen ska tas i beslag.

Det var på trettondedagen i år som kvinnan stoppades på Sigghusgatan i Hjo då hon körde bil, trots att hon inte hade rätt till det. Brottet bör enligt stämningsansökan bedömas som grovt den här gången eftersom hon tidigare dömts för olovlig körning.

Åklagaren yrkar på hundra dagsböter à 260 kronor, tillsammans 26 000 kronor. Dessutom att personbilen ska tas i beslag och anses förverkad.

Kvinnan har erkänt händelsen i förhör.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterHjoOlovlig körningÅtal

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.