Hoppa till huvudinnehållet

Macken i Hjo AB: Nu är redovisningen klar – så ser siffrorna ut

Publicerad:

Macken i Hjo AB senaste året. Här är de viktigaste siffrorna. Omsättningen i företaget är knappt 6,3 miljoner kronor, en minskning med 14,8 procent. Resultatet före skatt är i nivå med föregående år, omkring 150 000 kronor.

Rörelseresultatet blev 150 000 kronor, upp med 14 000 kronor från föregående år.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,8 procent, som är på samma nivå som föregående period.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Macken i Hjo

Macken i Hjo grundades 2018. Bolagets huvudbransch är detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar, specialiserad butikshandel med tobaksvaror och restaurangverksamhet. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Styrelseordförande är Lena Maria Larsson (60).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Macken i Hjo det 169:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar.

Företaget är också det 872:a största i landet. Det finns 236 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutHjo kommunNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.