Hoppa till huvudinnehållet

De ska bygga, måla och dra rör

Publicerad:
Lars-Ola Carlén
larsola.carlen@hjotidning.se
Nu är det klart vilka företag kommunen anlitar när det gäller byggnation, måleri och vvs.
Nu är det klart vilka företag kommunen anlitar när det gäller byggnation, måleri och vvs. Foto: Cecilia Isberg

Hjo kommun har gjort upphandling av hantverkstjänster för de kommande åren. Totalt 17 anbud kom in när det gäller byggnation, måleri och vvs.

– Det är fler anbud än vi brukar få in och säger väl en del om konjunkturen, konstaterar tekniska utskottets ordförande Stefan Swenson (M).

Ramavtalen gäller i två år med möjlighet till två års förlängning.

– Bland anbuden har tre valts ut inom respektive område och de har rangordnats. Det innebär att det är i den ordningen jobben läggs ut på företagen, berättar projektingenjör Klas Kronqvist.

Nio olika företag

Inom byggarbeten var det åtta anbud som kom in och de tre utvalda är ME Hjo Bygg & anläggning, Hjo, Rune Adielsson Byggnads AB, Skövde, och Allt i Bygge, Tidaholm.

Inom måleri blev det Sandå, Jönköping, Karlsborgs måleri och Magnussons Måleri, Hjo, som tilldelades arbetena.

Slutligen blev det Västgöta Rör, Skövde, Rörfixarna, Hjo, och Skaraborgs värme- och rörinstallation, Skövde, som tilldelades arbetena inom vvs.

Artikeltaggar

Bostad och byggenByggnationHjoKonjunkturSamhälleUpphandling

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.