Hoppa till huvudinnehållet

Omsättningen tar fart för Elektrobyrån Hjo Aktiebolag – steg med 33,5 procent

Publicerad:

Elektrobyrån Hjos årsredovisning för senaste året är klar. Verksamhetens omsättning ökar med 33,5 procent och blev senaste året drygt 156 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 1,2 miljoner kronor mot cirka 750 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 51,8 procent jämfört med föregående period, och slutar på 15,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 9,9 procent, som är bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 8,7 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av 26 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Hjo Installation Invest AB.

Fakta om Elektrobyrån Hjo

Elektrobyrån Hjo grundades 1988. Bolagets huvudbransch är elinstallationer, installation av industrimaskiner och -utrustning, andra bygginstallationer och säkerhetssystemtjänster. Företaget är ett av 26 i koncernen där Hjo Installation Invest AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från september till augusti.

Företaget har 89 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 13 fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Claes Christoffer Olbrich (49).

Så ser branschtoppen ut

Elektrobyrån Hjo har den tolfte högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är elinstallationer.

Det finns 649 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 88 i landet.

Artikeltaggar

BokslutHjo kommunNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.