Hoppa till huvudinnehållet

Pengar till idrottsföreningar: ”Till bra saker”

Publicerad:
Reporter Anneli Malm
Anneli Malm
anneli.malm@sla.se
Tolv idrottsföreningar har tilldelats bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa i samarbete med Swedbank och RF-SISU. Åtta av föreningarna fanns på plats för att berätta vad pengarna har gått till. De flankeras av Margareta Persson och Anders Johansson, RF-Sisu.
Tolv idrottsföreningar har tilldelats bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa i samarbete med Swedbank och RF-SISU. Åtta av föreningarna fanns på plats för att berätta vad pengarna har gått till. De flankeras av Margareta Persson och Anders Johansson, RF-Sisu. Foto: Anneli Malm

Satsningar på ungdomsidrott som summer camp och flytvästar men även upprustningar av föreningars anläggningar. Det har en del av pengarna använts till som föreningar i Skövde, Tibro, Hjo och Karlsborg blivit tilldelade under 2023.

Totalt har 500 000 kronor delats ut till ungdomsidrotten i Skaraborg under 2023 av Sparbanksstiftelsen Alfa i samarbete med Swedbank och RF-SISU.

Medel som använts till att utveckla ungdomsidrotten på olika sätt inom föreningarna.

En rad projekt

Tolv föreningar i Skövde, Tibro, Hjo och Karlsborg har tagit del av pengarna och under måndagen fanns åtta av dem på plats för att informera om vad pengarna har eller ska användas till. Föreningarna presenterades en rad olika projekt som ett summer camp, inköp av flytvästar, utbildning av domare, en inomhusturnering, byggnation av en beachhandbollsplan, upprustning av klubbstuga och staket till en paddock bland mycket annat.

– Pengarna har gått till bra saker både på anläggningssidan, verksamhet för barn och ungdomar och ledar- och domarskap. Det är de närmaste kommunernas barn- och ungdomsföreningar som har egna anläggningar i mångt och mycket. De kämpar för att engagera ungdomar och de är ambitiösa, säger Margareta Persson, bitr. verksamhetschef RF-SISU, Västra Götaland.

Representanter från HK Country, Ulvåkers IF och Skultorps IF berättade om vad de har gjort för pengarna bland annat en beachhandbollsplan, fönsterbyte och renovering av kiosk.
Representanter från HK Country, Ulvåkers IF och Skultorps IF berättade om vad de har gjort för pengarna bland annat en beachhandbollsplan, fönsterbyte och renovering av kiosk. Foto: Anneli Malm
Tibro ryttarförening tilldelades 37 400 kronor som gått till nytt staket runt paddocken på sin ridanläggning.
Tibro ryttarförening tilldelades 37 400 kronor som gått till nytt staket runt paddocken på sin ridanläggning. Foto: Anneli Malm

Tolv föreningar

Föreningarna som tilldelats medel är Tidans IF, 15 000 kronor, HK Country, 20 000 kronor, Ulvåkers IF, 20 000 kronor, Skultorps IF, 14 000 kronor, Tibro AIK FK, 12 600 kronor, Tibro Ryttarförening, 37 400 kronor, BK Trix, 15 000 kronor, IFK Karlsborg, 30 000 kronor, SOK Träff, 25 000 kronor, Hjobygdens OK, 20 000 kronor, Hjo Segelsällskap, 20 000 kronor och IFK Hjo innebandy som fått 10 400 kronor.

Under förra året bidrog Sparbanksstiftelsen Alfa med 1,3 miljoner kronor fördelat på runt 50 projekt och förutom ungdomsidrott har pengarna bland annat gått till Ung företagsamhet och utbildningen Ung ekonomi.

Artikeltaggar

BidragFotbollHjoHK CountryRenoveringarSamhälleSkultorps IFSkövdeSparbanksstiftelsen AlfaSwedbankTibroUlvåkers IFUtbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.