Hoppa till huvudinnehållet

Dags för sportlov - flera olika aktiviteter att välja på

Publicerad:
Petra Lundgren
petra.lundgren@hjotidning.se
I Guldkrokshallen blir det bland annat innebandy under sportlovet, berättar Hanna Nordlöf, fritidsutvecklare i Hjo kommun.
I Guldkrokshallen blir det bland annat innebandy under sportlovet, berättar Hanna Nordlöf, fritidsutvecklare i Hjo kommun. Foto: Petra Lundgren

Sportlovet närmar sig och det finns flera olika aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Innebandy, bowling, tv-spelsturnering och skapande verkstad är några exempel.

Vecka 7 är det sportlov i Hjo och sportlovsprogrammet är enligt fritidsutvecklaren Hanna Nordlöf som vanligt välfyllt.

– Kommunen ligger bakom en del av aktiviteterna, till exempel Ung i Hjo som har ett samarbete med Kulturskolan. De kallar det för bandlab och det är på mötesplats Stationen (13 februari). Lär dig skapa digital musik heter den aktiviteten.

Ung i Hjo är även i Guldkrokshallen och ordnar archery tag (14 februari).

– Det är som paintball men med pil och båge. Man ska träffa varandra med pilarna, det kanske låter farligt men det är specialpilar. Man har hjälm med skydd för ansiktet.

Ett annat exempel från Ung i Hjo är en tipspromenad för alla samtidigt som Stationen har öppet hus (17 februari). På Kulturskolan går det även att skapa med kartong och papper (14 februari).

På stadsbiblioteket är det tv-spelsturnering i Mario Kart. (Arkivfoto)
På stadsbiblioteket är det tv-spelsturnering i Mario Kart. (Arkivfoto) Foto: Viktoria Pappila

Stadsbiblioteket har till exempel en tv-spelsturnering i Mario Kart (15 februari) och pyssel (16 februari).

Föreningar i Hjo erbjuder också en rad aktiviteter. Det är familjefredag med innebandy med IFK Hjo innebandy (9 februari och 16 februari) i Guldkrokshallen. Ateljéföreningen Okra arrangerar skapande verkstad med tema Hjältar i Villa Svea (12 februari).

Det är skapande verkstad i Villa Svea under sportlovet. (Bilden är från 2023).
Det är skapande verkstad i Villa Svea under sportlovet. (Bilden är från 2023). Foto: Marita Sjöquist

– Hjo motorklubb har slotracing (13-15 februari), det är en bilbana inomhus som är 37 meter lång och har fyra spår så man kan tävla fyra och fyra med spårstyrda modellbilar.

Hjo bowlingklubb ordnar bowling (14 och 15 februari) tillsammans med Krusets bar & bowling. Om det finns snö tänder Friluftsfrämjandet grillarna utanför klubbstugan på Högaliden (14-18 februari).

På Högaliden går det att spela discgolf. (Arkivfoto).
På Högaliden går det att spela discgolf. (Arkivfoto). Foto: Miranda Smedberg

–Vi tipsar även om grejer som man kan göra när man vill. Om det inte är snö på lovet kan man åka till Högaliden och spela discgolf eller springa hinderbanan i stället. Man kan spela innebandy på utomhusbanan om det inte är snö och is. Det finns skaparlådor med olika teman att låna i receptionen på Kulturkvarteret, säger Hanna Nordlöf som exempel.

Artikeltaggar

FriluftsfrämjandetFritid och livsstilGuldkrokshallenHanna NordlöfHjoHögalidenIFK HjoNöje/KulturPaintballSnöSportlov

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.